zaterdag 21 januari 2012

Wonderlijke bananencake

Soms heb je bij een recept een bepaalde verwachting. We hebben goede herinneringen aan Sint Maarten (voorheen Nederlandse Antillen). Daar hebben we voor het eerst bananencake gegeten. Dat was lekker, daarom besloot ik de Jamaicaanse bananencake eens te maken.




Wat heb je nodig?
  • 1 verpakking Jamaicaanse bananencakemix
  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • 150 gram margarine


Wat ga je doen?


Verwarm de stoomoven voor op 170 C. Vet een cakeblik van 30 cm in. Omdat ik een cake ga bakken zijn alle ingrdiënten op kamertemperatuur.


Klop de eieren één voor één met de margarine.











Zeef de bananencakemix deel voor deel door het ei-mengsel. Behalve een klein zakje losse walnoten bij de mix zitten er ook al walnoten door de mix.











Dit moet 6 minuten op de hoogste stand worden geklopt.
Op de verpakking staat dat je de banaan moet prakken en met de walnoten bij de mix moet voegen. Ik kies er voor de bananen in stukjes te doen en daarna de walnoten door de  mix te doen.











Dit mengsel gaat in het cakeblik en dan 1 uur in de stoomoven. De bananencake rijst prima. Na een uur komt de breinaald er droog uit. Dan af laten koelen en aansnijden.......




De bananencake lijkt niet gaar, maar is het wel. De cake 'smaakt' ook gaar. Naar banaan smaakt de cake niet, wel naar nootmuskaat.


Tips van Anna:
  • Voeg zeker 4 bananen toe voor een echte bananensmaak.
  • Prak of mix de bananen niet, maar doe de stukjes door de cake.
  • Deze mix smaakt erg naar nootmuskaat. Kies een andere mix als je daar niet zo van houdt.

Geen opmerkingen: